ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> В ДОМАКИНСТВОТО >> Грижа за обувките от велур

Грижа за обувките от велур

Тип:
В ДОМАКИНСТВОТО

Описание:

Обувките от велур и набук се нуждаят от специални грижи, за да бъдат чисти и да изглеждат добре. Най-добър резултат можете да постигнете със специлни продукти за такъв вид кожа, но има и някои домакински продукти, които също биха свършили работа. 

Първото, което трябва да знаете е, че обувките от велур и набук трябва да се почистват с четка, а не с парцал или кърпа.

Петната по тях могат да бъдат лесно премахнати с гума за молив (или специална гума за велур).

Ако петната са по-груби, изтъркайте леко с фина шкурка. За да поддържате обувките чисти дори и от вътрешната страна, поръсете сода бикарбонат по стелката и я оставете да престои една нощ.

Особено важно е третирането им с препарати, предпазващи от влага, за да сте сигурни, че ще бъдат защитени независимо от климатичната обстановка.

Ако сте от хората, които носят велур и набук дори и през зимата, има продукти, които предпазват краката ви от влага и студ. Можете например да използвате разреден препарат за почистване на кожени обувки.

Почистете с гъбичка, но внимавайте да не намокрите обувките прекалено много.  След като изсъхнат, ги изчеткайте и нанесете специален предпазен продукт.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!