ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> В ДОМАКИНСТВОТО >> Грижи за стайните цветя

Грижи за стайните цветя

Тип:
В ДОМАКИНСТВОТО

Описание:

1. Ако глинените саксии са нови, поставете ги за няколко часа във вода, за да се запълнят порите им. В противен случай глината ще отнеме влагата от почвата и растенията ще жълтеят.

2. Когато премествате цвете в нова саксия, необходимо е тя да има поне 5 сантиметра по-голям диаметър. Така растението понася промяната.

3. Когато по стайните растения се появят малки насекоми, разпръснете върху почвата в саксиите малко черен чай. След няколко дни те ще изчезнат.

4. Ако в почвата има червейчета, нарежете суров картоф на шайби и поставете на повърхността. Червейчетата ще излязат от пръстта, и ще полазят по картофа. После просто изхвърлете резените картоф, заедно с червейчетата.

5. Ако стайно растение не цъфти вече, опитайте следното: поставете няколко парченца от ябълка върху почвата и покрийте растението с найлонов плик, който обвържете здраво с конец или ластик около саксията. Така трябва да престои 24 часа. Отделящите се от ябълката газове стимулират растежа. След 2-3 дни повторете процедурата.

6. Не изхвърляйте водата в която сте варили картофи. С нея поливайте стайните цветя. Така те получават витамини и виреят по-буйно.

7. Поставете в стъклен буркан черупките от 3-4 яйца /сурови/ и го напълнете с вода. Затворете с капак и го дръжте 15 дни на слънчев прозорец. През това време черупките се разтварят напълно, а полученият разтвор е добро средство за торене на стайните цветя.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!