ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> ЗА КРАСОТА >> За здрави нокти

За здрави нокти

Тип:
ЗА КРАСОТА

Описание:

Веднъж или два пъти в седмицата правете укрепващи ванички. В малка купа сипете каквото и да е растително масло - за предпочитане е зехтинът. Добавете към него 3 капки йод или лимонов сок. Дръжте в тази смес ноктите си 15-20 минути. После ги изчистете със салфетка и се постарайте няколко часа да не мокрите ръцете си. Часът преди лягане е най-подходящ за тази процедура.

Чупливостта на ноктите значително ще намалее при използването на ванички с ябълков оцет и растително масло в пропорция 1:1. Ноктите в тази смес престояват 15-20 минути.

Добри са ваните с листа от брест. За тях се използва предварително приготвена настойка. Шепа листа се накисват за едно денонощие в 500 мл студена вода. Тази процедура може да се използва всекидневно, а настойката да се сменя веднъж в седмицата.

Ако ноктите ви боледуват по-сериозно, нашата народна медицина препоръчва мехлем, приготвен от 100 г хума и 200 г мед. Нощем ноктите се бинтоват, а сутринта се измиват с хладка вода. Мехлемът се използва до оздравяване на ноктите.

За здрави нокти се препоръчва и натриването им с разрязана глава кромид лук. Това може да се повтаря често, като ноктите не бива да се потапят във вода продължително време след процедурата.

За здрави нокти и гладка кожа на ръцете и лицето се пие чай от 5-6 чаени лъжички мащерка в 1 литър вряла вода. Количеството се изпива за 1 ден,  а лечението продължава 1 месец.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!