ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> ЗА КРАСОТА >> Луничките

Луничките

Тип:
ЗА КРАСОТА

Описание:

Малките кафяви петънца предпочитат русите и червенокосите. Обикновено излизат по лицето, по деколтето. Гърбът и ръцете също не са защитени от тях. Има и такива хора, за които луничките са допълнение към чара им. Но за повечето им притежатели те са неприятна напаст. Успокоително е твърдението, че малките петънца постепенно изчезват с годините. За да се предпазите от тях, най-важното условие е да се криете от слънцето. Не излизайте навън, без да сте се намазали със специални защитни кремове. Киселото мляко също гони луничките и избелва кожата. Можете всяка вечер да го нанасяте върху лицето си за двайсетина минути.

Подобно действие, особено ако сте с мазна кожа, има и следната смес: две чаени лъжички оцет и по една – вода и лимонов сок. Обтрийте лицето си с памуче, натопено в нея и ако не сте с прекалено чувствителна кожа, можете да останете така чак до сутринта.

Подходящо средство против лунички е и медено-лимонената маска. Прецедете сока на един лимон и към него прибавете две чаени лъжички течен мед. Натопете парчета от марля в сместа и ги поставете върху засегнатите участъци за 15 минути. Повторете процедурата до 3 пъти. Сместа може да се запази в хладилник до една седмица. Маската се прави през ден. Ако имате прекалено суха кожа, предварително я намажете с мазен крем. 


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!