ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> В ДОМАКИНСТВОТО >> Оцетът лекува и чисти

Оцетът лекува и чисти

Тип:
В ДОМАКИНСТВОТО

Описание:

При умствена или физическа ореумора, високо кръвно налягане и главоболие е добре два пъти на ден да изпивате на гладно смес от една супена лъжица плодов (най-добре ябълков) оцет, две лъжици мед и 80 мл хладка вода.

Ако имате нередовен стомах, вечер пийте смес от една чаена лъжичка плодов оцет и една кафена чашка хладка вода.

Безсънието се лекува със смес от две чаени лъжички ябълков оцет и една чаена лъжичка мед, която се пие вечер един-два часа преди лягане.

За да не се свият  и степват вълнените пуловери и жилетки, след изпиране се изплакват с хладка вода, към която са прибавени няколко лъжици оцет.

Златните бижута ще заблестят като нови, ако се накиснат 15 минути в разтвор от една чаена чаша оцет и една супена лъжица сол. Накрая се изплакват обилно с вода и се подсушават с мека кърпа.

Ръбовете и петната от пот по дрехите ще изчезнат напълно, щом се натопят в равни части оцет и топла вода. След това дрехата се изпира както обикновено и се изплаква.

Медните и месинговите премети ще станат като нови, ако се излъскат с паста от чаена чаша оцет, стиска брашно и щипка сол.

За да не обгарят тиганите, докато са нови и още неупотребявани, се изваряват с оцет.

Вареното месо става по-крехко и вкусно, ако се прибавят към врялата вода една-две лъжици плодов оцет.

Гладещата част на ютията се изчиства много добре, като се изтърква с кърпа, натопена в оцет и леко изстискана. След това се подсушава с мека кърпа.

Неприятните петна по ръцете от пресни картофи, зелени орехи, червено цвекло или от боядисване на различни тъкани ще се отстранят лесно, щом се натъркат с оцет.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!