ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> ЗЕЛЕН ДОМ >> Рециклирана хартия у дома

Рециклирана хартия у дома

Тип:
ЗЕЛЕН ДОМ

Описание:

Ако до вас няма контейнери за разделно събиране на отпадъци, а не искате да станете неволен участник в унищожението на още дървета и искате да рециклирате непотребните листове хартия и картонени опаковки, може да пробвате следното предложение:

Да рециклираме хартията вкъщи!

За целта са нужни: непотребна хартия, блендер или кана с миксер, вода, сито, попивателни кърпи.

Листовете хартия се накъсват на дребни парчета и се накисват във вода. Трябва им малко време за да омекнат. След това се прехвърлят в блендер заедно с водата. Ако сложите повече вода - консистенцията на хартиената супа ще е по финна, съответно вашата домашна хартия ще е с по-гладка текстура.

Когато сместа стане гладка се изсипва върху сито и се притиска равномерно навсякъде. Целта е да се отцеди водата. Може да си помагате с попивателни кърпи, парцали или каквото имате под ръка. Колкото по тънък е рециклираният лист - толкова по бързо ще изсъхне, така че притискайте силно, като разбира се внимавате да не го разкъсате.

Когато изсъхне ще си имате чудесен лист домашно рециклирана хартия, която може да оформите посредством ножица в различни форми. Може да проявите въображение и да прибавите към хартиената смес растения, трева или каквото друго се сетите за да се получат красиви шарки. Ако рециклирате повече бяла хартия, то и произведението след това ще е с бял цвят. За да добавите желан от вас цвят просто сложете в хартиената супа цветен лист и той ще придаде търсения цветен нюанс.

Рециклираните листове могат да се използват повторно чисто практично - за написване на бърза бележка, любим цитат или др., но ако сте появили повечко творчество се получават чудесни материали за домашно направени картички и покани.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!