ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ >> ЗА ЖИВОТА >> Хиромантия

Хиромантия

Тип:
ЗА ЖИВОТА

Описание:

Хиромантията изписва чертите на човек и съдбата му върху неговите ръце. С малко повече търпение и някои насоки всеки може да се научи да долови закодирани послания. 

Изкуството да се чете върху ръцете е открито в Китай преди хиляди години. После се е разпространила в цяла Азия, Близкия изток и накрая в Европа. През IV век гръцкият философ Аристотел написал труд върху темата. Линиите, формата на ноктите и дланите, както и линиите изрисувани по тях, говорят на този, който умее да ги разчита.

Линиите на лявата ръка сочат тенденции и дадености, слаби места, които всеки човек притежава по рождение. Тези линии отговарят на дарбите и желанията, възможното бъдеще и предразположенията на всеки към това бъдеще.

Дясната ръка показва битките, усилията и натрупания опит, т.е. всичко онова, което човек трябва да преодолява в живота си, за да изпълни желанията си. Тази ръка разкрива минало и настояще. Ако обаче човек е левичар, нещата трябва да бъдат обърнати. Линиите и знаците, появяващи се на едната ръка, отсъстват от другата.

За правилното разчитане на тайните на ръцете е необходима добра светлина и лупа за откриване на всички детайли. За цялостната интерпретация обаче занимаващият се с хиромантия трябва да притежава остър ум и фантазия.

Съдбата, изписана на ръката, може да бъде избягната. Всеки е свободен да влияе на своята участ.

1. Линия на сърцето

Ако тази линия е извита, човекът е приветлив и чувствен. Ако е близка до пръстите - това е знак за ревност. Ако се появява по големия пръст, свидетелства за егоизъм. Формата на верижка с острови и прекъсвания означава непостоянство в любовта.

2. Линия на живота

Колкото е по-дълга, толкова животът ще бъде по-дълъг и благотворен. Ако достига китката, той ще продължи над 70 години. Ако е дублирана, това е знак за жизненост. Във вид на верижка говори за недобро здраве. Прекъсванията показват промени и препятствия. Вълнистата линия означава липса на физическа издръжливост. Ако линията завършва с вила, това вещае трудна старост.

3. Линия  на ума

Ако тази линия се появява до линията на живота, тя е знак за много проницателна личност. Ако завършва с нещо като вила, тя свидетелства за въображение и здравомислие. Във вид на верижка издава дръпнат характер, а когато се слива с линията на сърцето, означава, че човекът е много амбициозен.


0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!