ДЕТСКА КУХНЯ
БИЛКИ
ДИЕТИ
ИГРИ
ДИЕТИ >> Германска диета

Германска диета

Описание:

Много хора намират за непреодолим проблем при спазването на диети това, че трябва да се ограничат или лишат изцяло от хлебните изделия. Специално за тях е разработена германската диета, в която хлябът, макронените изделия и оризът не са изхвърлени от менюто. Немските учени са стигнали до извода, че сложните въглехидрати, които организмът разгражда бавно и така се стига до усещане за ситост, имат благоприятен ефект върху отслабването. А ето и основните принципи на германската диета, чиято ревностна привърженичка е топмоделката Хайди Клум:

- Макароните, спагетите, юфката, оризът и хлябът, без значение дали е бял, ръжен, или пълнозърнест, трябва да се ядат 6 пъти дневно. В тези храни няма мазнини, затова пък са богати на баластни вещества и витамини от група В.

- Зеленчуците се консумират 3 пъти на ден. Те са богати на витамини и соли.

- Плодовете поемайте два пъти дневно, като се стараете да не са само от един вид.

- Млечните продукти и месото също се консумират два пъти на ден. Немските диетолози препоръчват да се насочите към нискомасленото мляко и изварата. От месото пък най-полезни са пилешкото и рибата. Те трябва да се приготвят печени или варени, като кожата се отстранява. Избягвайте колбасите!

- Мазнините и захарта, както и захарните изделия са строго забранени! Ако толкова умирате за сладко, помнете, че ви се полага до 1 супена лъжица дневно.

Всеки ден се яде само от една група храни, като количеството не превишава допустимите порции. Ако сте във "въглехидратния ден", си определете 6 порции. По време на "зеленчуковия ден" хапнете обилно зеленчуци на 3 пъти, а в деня, отреден на млечните продукти и месото, имате право да ядете 2 пъти.

 


Автор:

0 КОМЕНТАРИ >> | ЩРАКНИ ТУК!


КОМЕНТАРИ МОГАТ ДА ПРАВЯТ САМО РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ!